Kannanotto Aamulehti 27.12.2020: Lisää Sorsapuistoja ja toimintamalli palveluille

Uusittu Sorsapuiston kenttä on osoittautunut muutaman kuukauden kokemuksella suosituksi kuntalaisten liikuntapaikaksi, johon mahtuu samaan aikaan sekä eri lajien harrastajia että vapaa-aikaansa viettäviä kuntalaisia. Talvella puistossa luistellaan ja kesäaikana siellä voi pelata esimerkiksi erilaisia pallopelejä. Tarve uudelle liikuntapuiston ja tekojääradan yhdistämiselle on ilmeinen ja kaupungissa tulisi aloittaa uuden kehityskohteen suunnittelu mahdollisimman pian.

Sorsapuiston rakennusprojektin valmistumisen ja perustoiminnan käynnistymisen jälkeen on myös aika suunnitella laajalla yhteistyöllä palveluiden tarjoamiseen toimintamalli, jotta alueesta tulee todellinen kuntalaisten toiminnallinen olohuone. Toiveet palvelutarpeista tulee selvittää eri sidosryhmiltä, mukaan lukien puiston käyttäjät.

Urheiluseurojen ja järjestöjen palveluiden tarjoamisen mahdollistaminen auttaisi ko. toimijoita kehittämään elintärkeää omaa varainhankintaansa. Palveluita voisivat olla niin lajitaito-opetus eri ikäisille kuntalaisille, luistimien teroituspalvelut, tai vaikkapa mehun, makkaran sekä lettujen myynti. Myös pienyrittäjien rooli ja tahtotila Sorsapuiston palveluiden tarjoamisessa tulisi selvittää.  Samoin alueen äänen- ja kuvantoistojärjestelmien tarve ja pukuhuone- sekä huoltotilojen mahdolliset kehityssuunnitelmat tulee linkittää osaksi toimintamallin suunnittelua. Kokonaisuudesta tulee rakentua monipuolinen ja ennen kaikkea kuntalaisia palveleva vapaa-ajan viettopaikka eri vuodenaikoina.

Jätin viime kaupunginvaltuustossa palveluiden toimintamallin suunnittelusta ja toteutuksesta  aloitteen ja toivon, että palveluita kyetään tarjoamaan viimeistään syksyllä 2021, jolloin myös korona-pandemia on erittäin suurella todennäköisyydellä saatu jo hallintaan. Jos palvelutoiminta voidaan saada käyntiin jo aiemmin, aina parempi. Kannustan myös meitä kaupungin päättäjiä ottamaan uuden tekojääradan suunnittelun osaksi liikuntapaikkaverkkosuunnittelua niin pian kuin mahdollista – liekö uuden puiston paikka idässä vai lännessä?

Anne-Mari Jussila
kaupunginvaltuutettu (kok.)
urheilu- ja terveysjärjestöjen hallitusaktiivi

Vieritä ylös